Coördinator Communicatie Bouwprogramma’s - Groningen

Baan gegevens

 • Bedrijf: YER Nederland B.V.
 • Plaats: Groningen
 • Plaatsingsdatum: 13-09-2019
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 t/m 10 jaar ervaring of meer
 • Dienstverband: Vast contract, Detachering/Interim, Tijdelijk contract, Freelance


Algemene omschrijving

Voor de communicatie rond de bouwprojecten van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) moet een solide structuur neergezet worden. Het creëren en behouden van draagvlak onder alle interne en externe betrokkenen wordt als een belangrijke succesfactor gezien. De aanzet voor de strategie en inrichting is samen met de projectleiders gemaakt. Je werkt in een team met communicatieprofessionals, dicht bij de projecten en legt verantwoording af aan het hoofd communicatie.

Het interne en externe krachtenveld moet voor alle projectleiders en leveranciers inzichtelijk zijn, zodat optimaal ingespeeld kan worden op de actualiteit. Aan de binnenkant van de organisatie moet niet alleen helder zijn wat de impact van de verschillende projecten is op patiënten en bezoekers, maar vooral ook waarom we ver- en nieuwbouwen. De betrokkenheid van de interne en externe doelgroepen hierbij is cruciaal. De coördinator is makelaar in de verschillende belangen, werkt vanuit een duidelijke strategische lijn en komt hands-on tot resultaat.

Werkzaamheden, je:

 • Werkt vanuit een heldere communicatiestrategie.
 • Adviseert vanuit organisatieperspectief en discipline overstijgend.
 • Overziet complexiteit in doelgroepen, impact op omgeving en organisatie.
 • Bent gesprekspartner van de regieraad bouw en de projectleiders.
 • Stuurt de werkgroep communicatie aan (multidisciplinaire samenwerking tussen staf en project).
 • Coördineert de uitvoeringsaspecten van communicatie.
 • Adviseert diverse gremia en onderdelen over de communicatie-aanpak en bent in die rol vertegenwoordigd bij de reguliere overleggen.

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 12.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.

Communicatie UMC-Staf is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van het UMCG. Het team bestaat uit 24 mensen en is ingericht naar vakdisciplines. De afdeling werkt samen met collega’s in UMCG overstijgende programma’s en projecten.

Voor de Communicatieafdeling van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn wij op zoek naar een Coördinator Communicatie Bouwprogramma’s. Ben je een professional op het gebied van communicatie met ervaring binnen zorg en/of bouw? En ben je de persoon die de regierol kan oppakken om de diverse interne en externe stakeholders te verbinden? Reageer dan op onderstaande functie.

 • Je bent een gedreven communicatieprofessional op minimaal hbo-niveau met een stevige persoonlijkheid en meerdere jaren werkervaring.
 • Je hebt ervaring met functionele coördinatie van communicatie in grootschalige bouw- of infraprocessen in een complexe omgeving.
 • Je hebt ervaring met werkprocessen op het gebied van productie van middelen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met doelgroepsegmentatie.
 • Je hebt kennis van en ervaring met mogelijkheden van inzet sociale media.
 • Je hebt kennis van en ervaring met veranderingen in digitale vormen van communicatie in relatie tot zorgprocessen.
 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief.
 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent daadkrachtig, stressbestendig en beschikt over goede adviesvaardigheden.
 • Je hebt een flinke dosis overtuigingskracht en gaat een discussie niet uit de weg.
 • Je voelt je voldoende thuis in een dynamische omgeving om de juiste prioriteiten te kunnen stellen.
 • Je werkt resultaatgericht.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Dit kan betekenen dat je voldoende bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld. Indien nodig verzorgt het UMCG de vaccinatie.

Gestelde eisen

Zie omschrijving van de vacature.

Uren

Zie omschrijving van de vacature.

Salaris

x

Informatie over YER Nederland B.V.

Wij zijn op zoek naar nieuwe ambitieuze collega's! Ben jij gespecialiseerd in een bepaalde sector en werkzaam in de arbeidsbemiddeling, of wil je met jouw specialisatie graag de arbeidsbemiddeling in? Denk jij met jouw expertise relevant te zijn voor YER? Kom dan ons team versterken!...
Lees meer over YER Nederland B.V.

YER Nederland B.V.
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op GroningenVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Groningen Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Groningen.
 • Product Line Manager

  Toegevoegd op 13-09-2019 door YER Nederland B.V.

  De afdeling Product line management houdt zich bezig met het continu verbeteren van de match tussen Avebe’s product portfolio en de behoefte vanuit de markt. De Product Line Manager is de “linking pin” tussen de operatie (Supply chain) en Marketing/Sales (Commerce) en optimaliseert de balans tussen de belangen van de verschillende disciplines. De Product Line Manager heeft het totale inzicht van grondstof tot eindgebruiker en voert waar mogelijk margeverbeteringen door. De Product Line...

  YER Nederland B.V.
 • Start als Voorlichter griepcampagne voor landelijk schakelpunt

  Toegevoegd op 14-09-2019 door YoungCapital

  Wat ga je doen? Onze opdrachtgever is VZVZ, de vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie. Zij beheren het landelijk schakelpunt en faciliteren hiermee uitwisseling van medische gegevens tussen bijvoorbeeld huisarts, apotheek en medische specialisten. Dit kan enkel met toestemming van een patiënt. Om mensen te infomeren over het geven van toestemming en de uitwisseling van medische gegevens, zijn zij actief bezig met voorlichten van patiënten. Hiervoor werkt...

  YoungCapital
 • Begin je uitdagende sales stage bij StudentJob DE, AT & CH

  Toegevoegd op 23-08-2019 door YoungCapital

  Wat ga je doen? StudentJob is een organisatie die valt onder YoungCapital, de kickstarter voor jong talent in het bedrijfsleven. Tijdens je stage is het aan jou om het succes op een Duitstalige markt uit te breiden. Dit ga je doen door nieuwe klanten aan te trekken, maar ook huidige klantenrelaties te onderhouden.Het is dus belangrijk dat je empathisch te werk gaat, maar daarnaast altijd hongerig bent om de deal te sluiten. Je houdt van interactie met mensen en het opbouwen van een...

  YoungCapital
 • Vrijwilligerswerk: marketing of communicatiemedewerker voor een goed doel

  Toegevoegd op 10-09-2019 door YoungCapital

  Wat ga je doen? KiKa adviseren over hun Instagram-account, het Rode Kruis het drukst bezochte kerstevent ooit bezorgen of meer awareness creëren rondom Amnesty: met vrijwilligerswerk richting marketing, communicatie en pr kun je alle kanten op. Maar dan ook echt alle marcom-kantenNou schrijven we in de intro alleen marketeer, social media-expert en designer, maar natuurlijk kun je als tekstschrijver, pr-medewerker, redacteur,  presentator/presentatrice, SEO-expert,...

  YoungCapital
 • Startersfunctie online marketing bij Netflix, bol.com en AirBnB

  Toegevoegd op 26-08-2019 door YoungCapital

  Wat ga je doen? Als online marketeer leef jij je helemaal in, in de websitebezoekers van bedrijven als Netfilx, bol.com en AirBnB. Oversized hoodie aan, snackie erbij en gaan met die werkbanaan. Jij moet namelijk precies weten waar potentiële websitebezoekers uithangen en hoe jij die naar de websites krijgt. Van SEO-foefjes en keyword-onderzoek tot het optimaliseren van online campagnes: jij doet het allemaal. Natuurlijk niet alleen, maar met een dedicated online marketing team....

  YoungCapital

GroningenVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Groningen

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Groningen? Op de GroningenVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

GroningenVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank