Casemanager re-integratie & preventie

Baan gegevens

 • Bedrijf: ArboNed Groningen
 • Plaats: Groningen
 • Plaatsingsdatum: 14-02-2023
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 1 - 3 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Wij zijn op zoek naar een

Casemanager re-integratie & preventie

Als medewerkers lang ziek zijn, moet de werkgever de verplichte stappen uit de Wet verbetering poortwachter volgen. Alleen ontbreekt binnen het mkb nogal eens de kennis om dit verzuimproces echt goed te beheersen. Laat staan dat er voldoende aandacht is voor preventie. Kennis die jij als casemanager re-integratie & preventie bij ArboNed Groningen wél in kunt brengen. En waarmee je echt van waarde bent voor mkb-ondernemers die gezond willen ondernemen.

Hoe ga je meer betekenen als casemanager re-integratie & preventie bij ArboNed
Als casemanager re-integratie & preventie, binnen ArboNed re-integratie & -preventie adviseur (RPA) genoemd, ben je de steun en toeverlaat voor mkb-ondernemers die zelf zorgen voor de loonkostendoorbetaling van zieke werknemers. Van het strikte verzuimproces wat daarbij hoort, hebben de meeste mkb’ers echter niet al teveel kaas gegeten. Precies daar zit dan ook jouw toegevoegde waarde. Met jouw kennis en adviezen ontzorg je de klant, beperk je verzuim en weet je herstel te bevorderen. Dagelijks zet je de klant centraal en kijk je waar je actief kunt adviseren en verbeteren. Jouw doel? Het vergroten van het preventie-aandeel in onze dienstverlening bij mkb-ondernemers. Denk aan keuringen, preventieve medische onderzoeken, risico-inventarisatie en -evaluaties, etc.

Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je (vooral telefonisch) bezig met het:
• versterken van de samenwerking tussen alle relevante partijen bij de re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers.
• bepalen, bewaken en ondersteunen van het re-integratieproces van langdurig zieke werknemers.
• gevraagd en ongevraagd adviseren van klanten over preventie, verzuim, re-integratie en interventies. Zo ga je minimaal twee keer per jaar op bezoek bij iedere klant.
• maken van periodieke analyses om te kijken wat het effect is van onze dienstverlening (o.a. aan de hand van verzuimrapportages). En je adviseert klanten over mogelijke acties of aanvullende dienstverlening (RI&E, PMO, trainingen of keuringen).
• aankaarten van stagnatie in re-integratie en het zoeken naar oplossingen daarvoor in overleg met de werkgever en andere professionals.
• terugkoppelen van knelpunten richting je eigen ArboNed-collega’s, zodat we onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Met wie ga je meer betekenen in Groningen
Uiteraard doe je dit alles niet alleen, maar met een flinke groep collega’s in Groningen en Leeuwarden. Je werkt veel in taakdelegatie van de bedrijfsartsen in deze regio. Jullie investeren dan ook echt in jullie relatie, zodat je aan een half woord genoeg hebt. Daarnaast heb je een weekstart met het team van RPA’s, twee keer per week werkoverleg en een keer per vier weken werkoverleg in Leeuwarden of Groningen. Gelukkig kan dat weer face-to-face.En rondom iedere klant vormt zich een multidisciplinair klantteam waar je als RPA ‘eigenaar’ van bent en regelmatig overleg mee hebt. Afwisseling is dus gegarandeerd.

Wat is écht leuk aan deze baan
• Je komt terecht in een fijn en energiek team.
• Je krijgt de ruimte om je echt verder te ontwikkelen en een nog betere casemanager te worden.
• Je werkt vanuit de relatie met klant, bent veel in contact via klantsessies en kunt goed inspelen op wat er in de markt gebeurt.

Is er ook iets minder leuk
Eerlijk en transparant, daar houden we van. Jouw werk is divers, maar veelal telefonisch. Dat moet je echt liggen. En in dit vak ben je nooit klaar met je werk. Je loopt dus het risico te worden geleefd door je takenlijst. We leren je echter graag om daar je eigen keuzes in te maken en prioriteiten te stellen en je hebt altijd collega’s om op terug te vallen voor advies.

Gestelde eisen

 
Wat neem je mee
Met jouw bevlogenheid en kennis help je ondernemers om (langdurig) verzuim te verminderen. Het feit dat we een omzetdoelstelling per team hebben en persoonlijke KPI’s op het gebied van caseloads, verzuimduur en klanttevredenheidscijfers schrikt jou niet af. In tegendeel, jij vindt dit soort targets lekker helder. Bovendien heb je een scherp gehoor voor vragen van klanten en weet je signalen om te zetten naar gerichte acties. Daarbij werk je graag samen met andere collega’s, zoals mede-RPA’s, bedrijfsartsen of andere arboprofessionals. En je bent niet bang om in de telefoon te klimmen of langs te gaan bij klanten om jouw adviezen uit te brengen.

Daarnaast heb je:
• een afgeronde bachelor opleiding of hoger;
• een jaar of 2 werkervaring met verzuimprocessen vanuit een HR-rol óf als casemanager;
• kennis over het verzuimproces en de wetgeving die daarbij komt kijken;
• bij voorkeur de crov-opleiding afgerond en anders de bereidheid om te gaan doen;
• er geen probleem mee om soms een collega uit Friesland waar te nemen tijdens vakantie.

Uren

Meer informatie

 Wat krijg je van ons
ArboNed is onderdeel van HumanTotalCare. De merken van HumanTotalCare – met in totaal 1500 collega’s – hebben één gezamenlijk doel: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Die missie dragen wij intern natuurlijk ook uit. Het team waar je in terecht komt kenmerkt zich als innovatief en analytisch. En we bieden ook:
• een open, informele werksfeer. We doen het voor, door en met elkaar.
• een goed instapsalaris volgens onze cao. Voor deze functie ligt dat tussen de €2.858,- en €3.572,- bruto per maand(o.b.v. 40 uur). Breng je al gerichte ervaring mee dan bespreken we graag jouw salarispositie. Uiteraard krijg je een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
• een winstuitkering. Bij een positief bedrijfsresultaat deelt iedereen mee in de winst.
• extra vakantiedagen bij te kopen. Standaard heb je 25 vakantiedagen en daar bovenop kun je per jaar maximaal 13 dagen bij kopen.
• een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
• een warme introductie in onze organisatie. Dankzij de introductiedagen de onboarding app weet je snel je weg te vinden.
• hybride werken, waarbij je werkt vanuit de omgeving die past bij jouw werkzaamheden. Indien nodig faciliteren we je in een goede werkplek.
• aandacht voor preventie en vitaliteit met ons my-way ontwikkel- en vitaliteitsprogramma. Je krijgt een persoonlijk vitaliteitsbudget, kunt meedoen aan challenges en ontvangt beloningen voor gezond gedrag.
• een uitgebreid aanbod van opleidingen, (online) trainingen en geaccrediteerde nascholing via onze eigen my-academy. Wij investeren in jou, zodat we samen kunnen werken aan een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland.
• gezellige feesten en borrels, omdat ontspanning voor ons net zo belangrijk is als werken.

Je sollicitatie
Wil jij meer betekenen als casemanager re-integratie en preventie voor mkb-Nederland? Mooi, we zien je sollicitatie graag tegemoet via de sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Informatie over ArboNed Groningen

ArboNed Groningen
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op GroningenVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Groningen Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Groningen.
 • Jeugdzorgwerker C

  Vandaag geplaatst door Maandag® Groningen

  Beschik jij over een HBO diploma Social Work (of vergelijkbaar), ben jij SKJ geregistreerd en wil jij je graag inzetten binnen een doelgroep van ퟭퟮ-ퟭퟴ 헷헮헮헿? Dan is dit een uitgelezen kans voor jou!Voor een organisatie in de provincie Groningen ben ik op zoek naar Jeugdzorgwerkers die zich in willen zetten om jongeren verder te helpen die tegen 헽헿헼헯헹헲헺헲헻 헮헮헻헹헼헽헲헻 헶헻 헵혂헻 헴헲혇헶헻, 헼헽 혀헰헵헼헼헹 헼헳 헶헻 헵혂헻 혀헼헰헶헮헹헲 헼헺헴헲혃헶헻헴. De wil om nog mee te werken aan hulpverlening is verminderd en deze jongeren...

  Maandag®
 • Begeleider MVG

  Toegevoegd op 24-03-2023 door Maandag® Groningen

  Als begeleider ben jij op zoek naar afwisseling in je werk, jij draait je hand niet om voor een stukje uitdaging in het gedrag van je cliënten. Jij houdt graag het contact en je gaat samen met cliënten op zoek naar een verklaring achter het gedrag. Groei en ontwikkeling is voor jou het uitgangspunt in je werk en jij bent voor de cliënten een ondersteunende factor, door jou krijgen zij weer vertrouwen in zichzelf en de omgeving! Herken jij jezelf hier helemaal in? Dan ben ik op zoek naar jou!...

  Maandag®
 • Begeleider EMB

  Toegevoegd op 23-03-2023 door Maandag® Groningen

  Als Begeleider verzorging geven. Aan mensen met een ernstige meervoudige beperking. Dat is méér dan alleen maar het wassen van een bewoner. Dat is precies aanvoelen hoe iemand zich voelt, omdat jij bijvoorbeeld weet dat een knipoog betekent dat iemand happy is. Dat is inspelen op wat iemand op dat moment nodig heeft. Dat is iemand gerust stellen door jouw kalme manier van praten en omgang. Jij haalt als Begeleider jouw drive en voldoening uit het feit dat jij weet dat je een bewoner een mooie...

  Maandag®
 • Begeleider IBG

  Toegevoegd op 23-03-2023 door Maandag® Groningen

  Wil jij jouw kwaliteiten als woonbegeleider IBG inzetten op een interessante woongroep? Lees dan snel verder!Voor een zorginstelling in regio Groningen ben ik op zoek naar een woonbegeleider voor 24 uur in de week (bespreekbaar). Binnen deze zorginstelling wonen mensen met een beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Als woonbegeleider binnen de gehandicaptenzorg ben je verantwoordelijk voor de zorg van de bewoners en hun dagelijkse activiteiten. Binnen deze organisatie wordt er vanuit de...

  Maandag®
 • Begeleider wonen

  Toegevoegd op 21-03-2023 door Maandag® Groningen

  Ben jij begeleider en op zoek naar een uitdagende baan? Voor een woongroep in de provincie Groningen zijn we op zoek naar een begeleider die een passie heeft voor het werken met volwassenen en ouderen met een matig tot zeer ernstige verstandelijke beperking. De cliënten kunnen daarnaast ook een vorm hebben van gedragsproblemen. In jouw rol als begeleider bied je structuur en nabijheid wanneer cliënten dit nodig hebben. Je ondersteunt in de dagelijkse gang van zaken en tijdens de dagbesteding....

  Maandag®

GroningenVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Groningen

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Groningen? Op de GroningenVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

GroningenVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank